“Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno.”

Duško Radović

Vrlo je moguće da ste planirali da juna 2020. već uveliko budete daleko od Beograda, na nekoj egzotičnoj plaži ili neobičnoj destinaciji. Ipak, 2020. godina je rešila da bude sasvim neobična i velike su šanse da su vam se ti planovi iskliznuli iz ruku. Da li to znači da treba da očajavate? Naravno da ne! Nalazite se u gradu koji ima toliko toga da ponudi, a ako ste zaboravili na beogradske letnje čarolije, nije nam teško da vas podsetimo na njih.

1. Reka je spas

Mnogo malenih, udobnih savskih splavova pruža vam mogućnost da uživate u lenjim letnjim danima na najlepši mogući način – uz knjigu, drage ljude i hladno piće. Toliko jednostavno, toliko lepo. A kada dođe trenutak zalaska sunca, poželite da se leto nikada ne završi.

2. Prvi domaći drajv-in

Ada Ciganlija pružiće utočište svim zaljubljenicima u kupanje i letnje rekreacije, a ove godine tu je i jedna novina sa vintage vajbom – drajv in bioskop, koji će posetiocima priuštiti uživanje u gledanju raznovrsnih filmskih ostvarenja iz automobila, baš kao da ste usred nekog starog filma.

3. Bioskop Balkan

Od kulturnih aktuelnosti izdvajamo izložbu Hvala Raši Todosijeviću – zahvalna Srbija, koja je do 10. jula izložena u novooživljenom prostoru bioskopa Balkan. Ovo je izložba koja prikazuje radove koji su afirmisali umetnika sedamdesetih godina 20. veka, pa sve do akvarela iz 2019. godine i predstavlja zahvalnicu jednom velikom i važnom kritičaru savremenog društva.

4. Beogradske šetnje

Beograd je šarmer u kojeg se možemo zaljubljivati iznova i iznova i svaki put će nam pružiti nešto neočekivano i novo. Zato su duge, lagane šetnje letnjim Beogradom klasika koja nikada ne izlazi iz mode.

5. Dodajte po svojoj želji J

I u svakom slučaju – uživajte u letu!