– Nemam vremena. – Želim, ali nemam kad.

– Ne mogu sad.

– Da pojedem nešto s nogu, pa dalje na posao. – Uživaću kad odem na odmor.

– Hoću, ali sad nije trenutak za to.

Izgovarate li često ovakve, ili slične rečenice? Znamo da je svet užurban i da nikoga ne čeka. Ali da li je to stvarno istina, ili je to istina koju smo sebi nametnuli, želeći da delujemo zaposleno, produktivno i savremeno? U restoranu 369, duboko verujemo u samo jednu istinu: Ovaj dan nikada se neće vratiti. I zato, hajde da mu pomognemo da bude najbolji.

Mi to radimo na način koji nam je najbliži: hranom. Za nas je hrana mnogo više od obroka. Za nas je hrana trenutak da se zastane, duboko udahne i uživa celim bićem. I tu onda nema „s nogu“ „nabrzaka“ „dajštadaš“ i tako dalje. Nego se svaki zalogaj poštuje, oseti i doživi. Verujemo da je ovaj koncept primenljiv i na sve druge aspekte života. Ako ideš na kafu sa prijateljem – budi prisutan. Čuj šta prijatelj ima da kaže. Telefon slobodno ostavi sa strane jer čekaće te, kao što te uvek čeka. Slušaj, upijaj, oseti.

Ako ideš na trening, nemoj da ideš da bi se „spremio za leto“. Tvoje telo zaslužuje više od toga i zato treniraj da budeš snažan i da osetiš novu, svežu energiju. A letnje telo će doći uz to, oko toga ne brini. Vežbaj, diši, oseti. Ako dugo nisi proveo vreme sa dragim ljudima, jer nemaš vremena – nađi vreme. Uvek ga ima, samo volimo da ga koristimo kao izgovor. Nađi ga, izmisli ga, posle će ti biti drago. Smej se, raduj se, oseti. Ako želiš da promeniš život iz korena, menjaj. Nikad se ne kajemo zbog onog što smo uradili, koliko zbog onog što nismo. Kad, ako ne sad? Živi život kao da je najsočniji zalogaj omiljenog kolača. Jer život to zaslužuje.